Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki po Ihanski poti

Na prvi junijski torek smo se Sončki, ob upoštevanju veljavnih ukrepov zaradi epidemije covida-19, odpeljali do Ihana in se pri Športnem parku podali po Ihanski

Več >>
Zimzeleni

Zimzeleni po poti Drvošec

Končno smo dočakali prvi pohod po dolgih mesecih čakanja na umiritev epidemije korona virusa Covid-19. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov smo se odpravili na lažji

Več >>

Zimzeleni na pohodu s Pokljuke v Bohinj

Po dolgem poletnem zatišju smo se drugi torek v septembru Zimzeleni zbrali in  odpeljali na Pokljuko. Med vožnjo smo dobili nekaj potrebnih navodil naše organizatorke  Elice in seveda  natančno upoštevali vsa navodila NIJZ (maske, kar tri sezname udeležencev). Srečanja smo bili vsi veseli in tudi dejstva, da nihče ni zbolel za Covid-19.

Po postanku za kavo in čaj smo se ob deseti uri pripeljali  na parkirišče pred vojašnico na Pokljuki. Jutranji hlad nas je prisilil, da smo se  bolje oblekli, nadeli nahrbtnike in se odpravili proti Uskovnici. Med potjo smo klepetali, se ozrli tudi na polje z energetskimi zdravilnimi točkami, fotografirali  kapelico na Uskovnici in  po uri hoje v koči pojedli malico.

Ob koncu postanka smo se razdelili v dve skupini. Ena se je vrnila na Pokljuko, druga pa je nadaljevala pot proti Srednji vasi. Nekaj časa smo hodili po cesti, ki pelje v dolino. Na treh odsekih smo skrajšali pot po gozdni poti. Kmalu se nam je odprl pogled na bližnji vasi Češnjico in Srednjo vas. Hodili smo dobri dve uri, saj smo morali premagati  550 m višinske razlike.

Z razgledne točke na Kresu smo imeli kot na dlani hriba Rudnico in Studor ter Senožet, kjer je urejeno tudi poletno parkirišče in zimsko smučišče. Pohod smo zaključili z obiskom sirarne v Srednji vasi, kjer smo  nakupili nekaj mlečnih izdelkov. Med tem smo dočakali tudi avtobus in se odpeljali čez Staro Fužino, mimo Bohinjskega jezera proti domu.

Za konec pa še zanimivost.  29. avgusta 2020 so ob 150 letnici vzpona prve ženske na Triglav, Rozalije Škantar, odkrili v Srednji vasi  spominsko ploščo.

Prva ženska na Triglavu je bila namreč doma iz Srednje vasi.

Zapisala: Marjana Kolenko

Slike: Sonja Zalar Bizjak

Film: Željko Jadanić

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn