Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki po Ihanski poti

Na prvi junijski torek smo se Sončki, ob upoštevanju veljavnih ukrepov zaradi epidemije covida-19, odpeljali do Ihana in se pri Športnem parku podali po Ihanski

Več >>
Zimzeleni

Zimzeleni po poti Drvošec

Končno smo dočakali prvi pohod po dolgih mesecih čakanja na umiritev epidemije korona virusa Covid-19. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov smo se odpravili na lažji

Več >>

Tudi Zimzeleni po okoliških gričih

Korona nas je prisilno zadržala kot skupino doma, a zdaj smo si dali duška, da smo si povedali vse tisto, česar si nismo mogli kar tri mesece.

Zbralo se nas je 24 in se odpravilo proti Dolgim njivam, kjer smo obudili spomin na bruhalnik, ki je še pred kakimi dvajsetimi leti ob večjih nalivih bruhal vodo in izvrgel tudi kako človeško ribico.

Preko tankovske smo se povzpeli na Storžev grič, iskali nepoznane cvetice med obilico travniških rož in se po mehki široki kolovozni poti sprehodili do Staj – zajetja, ki je nekoč napajalo vrhniški vodovod. Ker smo slišali pokanje, smo ugotovili, da imajo lovci svoje vaje v kamnolomu, ki je nekoč zalagal graditelje z gradbenim materialom.

Prečkali smo potoček in se pod Blatnim dolom  vračali proti tankovski cesti proti Dolgim njivam.

Kljub soparnemu dnevu smo uživali in obnovili marsikatero ime rožice. Ugotovili pa smo, da so tudi poti okoli Vrhnike zanimive in nekatere prav nič znane.

Zapisala: E. Brelih

Slike: Željko Jadanić

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn