Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Zimzeleni

Zimzeleni na prvem jesenskem pohodu

Ker sta zaradi slabega vremena junijska pohoda odpadla, smo komaj čakali na september in prijaznejše vreme, da se bomo spet podružili na pohodu. Vodnik Jože

Več >>

Pohod Zimzelenov na Vremščico

Na vsak hrib se je vredno odpraviti večkrat v različnih letnih časih, saj je narava vsakokrat drugačna. Tokrat smo se Zimzeleni spet odpravili na Vremščico v času, ko naj bi bila flora najbogatejša. Prvi postanek je bil v Pivki, začetek poti pa na robu Košanske doline mimo vodnega zajetja. Naklonjen nam je bil lep sončen dan. Še ptice so občutile prijaznost dneva, saj nas je spremljalo ptičje petje skozi gozd. Ob prijetnih sončnih žarkih smo občudovali lepote prebujajoče se narave. Ko smo stopili na travnati deli pobočja, so nas razveseljevale bele lepotice narcise, šopi grebenuš in mnogo rumenega raznovrstnega cvetja. Po nebu pa so krožili drobni škrjančki in neutrudno peli.
Pohod do cerkvice sv. Urbana je trajal približno uro in pol. Tu je bil čas za kratek počitek. Naš vodnik Jože je povedal, da je bila cerkvica s pomočjo dobrotnikov in domačih
mojstrov obnovljena leta 2008. Poleg nje je vedno odprto manjše zatočišče. Sledila je pot do vrha, od koder je bil lep razgled na okolico Snežnika, Slavnika in Nanosa.
Nato smo pot nadaljevali proti Senožečam in se razveselili cvetočih potonik. Že malo utrujene nas je v bližini čakal »rumenko«. Tu smo še zapeli in nazdravili jubilantu Tonetu.

 

Zapisala: Mira, Štefan
Slike Željko J.

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn