Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Zimzeleni

Zimzeleni na prvem jesenskem pohodu

Ker sta zaradi slabega vremena junijska pohoda odpadla, smo komaj čakali na september in prijaznejše vreme, da se bomo spet podružili na pohodu. Vodnik Jože

Več >>

Pohod Zimzelenov na Galetovec

Zadnji torek v juniju smo se Zimzeleni, kljub vročinskemu valu, odločili za pohod na Galetovec, razgledni vrh nad Bohinjsko Belo.
Na vstopni postaji nas je bilo malo manj kot po navadi zaradi dopustov. Zapeljali smo se proti Gorenjski vedoč, da se tam lažje zadiha. Prva postaja je bila Zatrnik, kjer je dobra kavica, ki jo je častil šofer Miha, padla na plodna tla.
Napotili smo se proti Belski planini. To je lepa planina s prostranimi pašniki in obdana z bogatimi smrekovimi gozdovi.
Naša vodička Elica nas je med potjo poučila o raznih cvetlicah, ki ji ni malo. Nekatere so že odcvetele, druge pa so še zaspano kukale izpod podrastja. Ja, lepo je slišati o teh planinskih lepoticah, pa čeprav večkrat. Opazili smo tudi lapuh z velikimi listi, ki nas bi, seveda če bi bila potreba, varoval pred soncem in dežjem. Tako smo po mehki gozdni in senčni poti prispeli na Galetovec. To je vrh na Pokljuki s 1265 m, od koder je lep razgled na Karavanke, Jelovico, Ratitovec in del Bohinjskih gora. No, tukaj smo si privoščili počitek in se podprli z malico iz nahrbtnika ter se nadihali svežine gora. Vrnitev nazaj je bila zelo sproščena, saj smo si »napolnili baterije«, se odklopili od vsakdanjih obveznosti in tako bomo lažje zajadrali v počitniške dni.

 

Besedilo: Nežka Vihtelič
Slike: Željko J.

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn