Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Zimzeleni

Zimzeleni na prvem jesenskem pohodu

Ker sta zaradi slabega vremena junijska pohoda odpadla, smo komaj čakali na september in prijaznejše vreme, da se bomo spet podružili na pohodu. Vodnik Jože

Več >>

57. planinski tabor na Rudnem polju

Mladinski odsek PD Vrhnika je od 1. do 10. avgusta 2021 organiziral 57. planinski tabor za mlade na Rudnem polju.

Mladinski odsek PD Vrhnika je tudi v letošnjem letu organiziral planinski tabor, ki se ga je udeležilo 40 mladih planincev. Skupaj z vodniki in mladinskimi voditeljicami so otroci osvajali planine in vrhove v Julijskih Alpah. Vreme nam v prvih petih dnevih na žalost ni bilo naklonjeno, zato smo širili svoje znanje v pletenju vozlov, orientaciji, prvi pomoči in tehnični planinski opremi. Znanje so otroci kasneje uporabili tudi na orientaciji. Osvajanje vrhov pa nam je poleg slabega vremena preprečevala tudi blaga bolezen. Tako smo večino časa preživeli na tabornem prostoru. Izdelovali smo zapestnice iz nitk in perlic ter se preizkusili v boju med dvema ognjema. Kljub vsem oviram, smo v desetih dneh osvojili naslednje vrhove: Blejska koča, Debela peč, Okroglež, Viševnik, Planina Zajamniki, Mrežce, Lipanski vrh, Brda, Veliki in Mali Draški vrh, Planina Konjščica, Vodnikov dom, Tosc, Uskovnica. Sprehodili smo se do Planine Zajavornik, kjer smo preizkusili domač sir in skuto. Zadnji dan je na nas končno posijalo sonce, zato smo se vodniki in mladinske voditeljice odločili, da bomo izvedli turo do Bohinjskega jezera, kjer smo pomalicali in se okopali. Nato pa smo se z lokalnim avtobusom vrnili nazaj na Rudno polje. Popoldnevi so bili namenjeni sprostitvi in zabavi. Večere pa smo preživeli ob tabornem ognju, kjer smo ob spremljanju kitari peli pesmi. En večer smo šli tudi v “disco”. Glavni šotor se je okrasil in se je tako spremenil v plesišče. Plesalo in pelo se je na veliko. Muziko je sukala vodnica Klara. Slastne kuharske mojstrovine nam je pripravljala kuharica Štefi.

Zadnji večer je bil tradicionalni planinski krst. Planinska krstna komisija: župnik Pancr, mežnar Štanga in rabelj Jabi, je podelila 5 novih planinskih imen: Neža Bajt – Frčafela, Lucia Bremec – Bistrca, Dan Rubido – Škis, Alenka Verbič – Uzda in Drejc Oblak – Struna.

Brez njih bi bolj na tanko piskali: Avtoelektrikarstvo Trček s.p., Dvig d.o.o., Avtoprevozništvo Vehar Janez, Kmetija Zalar,  Pekarna Adamič, Podravka-Žito d.d., Pro-saf d.o.o., Tiskarna Somaru, Studio Fabrka, Tomaž bar, PZS in ZIC Vrhnika.

Ema Mrzelj

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn