Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Zimzeleni

Zimzeleni na prvem jesenskem pohodu

Ker sta zaradi slabega vremena junijska pohoda odpadla, smo komaj čakali na september in prijaznejše vreme, da se bomo spet podružili na pohodu. Vodnik Jože

Več >>

56. planinski tabor v Robanovem kotu

Mladinski odsek PD Vrhnika je od 1. do 10. avgusta 2020 organiziral 56. planinski tabor za mlade v Robanovem kotu.

Mladinski odsek PD Vrhnika je tudi v letošnjem letu organiziral planinski tabor, ki se ga je udeležilo 39 mladih planincev. Skupaj z vodniki in mladinskimi voditelji so spoznavali slovenske planine in vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Mladim radovednežem vreme v prvih petih dneh ni bilo naklonjeno. V deževnih dneh so širili svoje znanje v pletenju vozlov, orientaciji, prvi pomoči in tehnični planinski opremi. To je bil tudi čas, ko smo se izpopolnjevali v družabnih igrah. Kljub deževnemu vremenu smo v desetih dneh osvojili Robanovo planino, Korošico, Malo Ojstrico, Raduho in Strelovec. Sprehodili smo se tudi do kmetije Knez nad Robanovim kotom, od kjer nam je vodja tabora Andrej, dostavljal domače mleko, jogurt in jajca. Najstarejši pa so se povzpeli tudi na Ojstrico. Najmlajša skupina si je ogledala Potočko zijalko. Sprehodili smo se po učno-sprehajali poti v Logarski dolini in si na koncu ogledali slap Rinka, nekateri pa so se povzpeli še na Okrešelj. Obiskali smo turistični center Solčava in si ogledali razstavo o solčavski zgodovini. Izvedeli smo, kako so včasih strigli ovce in izdelovali izdelke iz ovčje volne. Popoldnevi so bili namenjeni sprostitvi in zabavi. Organizirali smo velike igre, na katerih smo tekmovali v različnih športnih disciplinah. V taboru smo letos prvič organizirali plesni večer. S plesi, kot so Makarena, Račke, Young Men, smo pregnali dež in si priskrbeli sončne in vroče dni. Eden izmed večerov pa je bil namenjen tabornemu kinu, kjer smo si ogledali film Vesna. Slastne kuharske mojstrovine nam je pripravljala kuharica Katarina.

Zadnji večer je bil tradicionalni planinski krst. Planinska krstna komisija (v novi zasedbi): župnik Pancr, mežnar Štanga in rabelj Jabi, je podelila 5 novih planinskih imen: Ela Čavlek – Perla, Matija Verbič – Pestnjak, Urša Križ – Uršika Zala, Žan Suhadolnik – Ribžn in Tia Seljak – Lavta.

Pri izvedbi tabora so nam finančno ali materialno pomagali: Avtoelektričarstvo Trček Robi, Avtoprevozništvo Vehar Janez, Kmetija Zalar, Najcom s.p., Pekarna Adamič, Podravka-Žito d.d., Pro-saf d.o.o., Štirn d.o.o., Tiskarna Somaru, Tomaž bar, Treking šport (Petzl, Tendon), Vesper d.o.o., PZS in ZIC Vrhnika.

 Za MOPD Vrhnika: Ema Mrzelj                                                     Fotografija: Nejc Suhadolnik 

 Fotografije na Moja občina: MOPD Vrhnika

povezava na fotografije: 

https://www.mojaobcina.si/vrhnika/novice/sport/56-planinski-tabor-v-robanovem-kotu.html

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn