Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki na Plešivici

Kam v oblačnem vremenu z možnostjo padavin? Kar na odsek krožne planinske poti Pentlja po obronkih občine Brezovica. Odločitev je bila prava, oblaki so dopoldne

Več >>
Sončki

Sončki na Planinskem polju

Odjuga je v drugi polovici februarja načela zaledenelo snežno odejo, spolzke poti pa niso ravno primerne za »stare kosti« Sončkov. Zato je bil obisk Planinskega

Več >>

1. redna seja Gospodarskega odseka

*  2. točka dnevnega reda: Določitev  zunanjih mer za novo zavetišče na Planini

Milan Jerman  je seznanil prisotne z  obstoječim stanjem objekta.

Mere objekta so: širine 8,35 m, dolžine 11,65 m, ter višine pritličje z uporabnim podstrešjem.

Predstavljen je bil idejni projekt iz leta 2011, z merami  širine 9,85 m, dolžine 14. 65 m. Ta projekt predvideva na levi strani pokrit nadstrešek s klopjo, za čas ko je zavetišče zaprto. S tem projektom bi imeli samo 36 sedežev v jedilnici. V današnjem času to ne zadošča za en avtobus pohodnikov to je 60 ljudi.

Društvo namerava pri rušenju objekta zavetišča, strešno konstrukcijo uporabiti pri adaptaciji drvarnice. Spremeniti naklon strešine, podaljšati strešno konstrukcijo v širino zadaj za shrambo drv. In v dolžino,  podaljšano strešno  konstrukcijo podpreti s stebri. S tem bi pridobili nadstrešek za obiskovalce v času ko je zavetišče zaprto.

Predlog za idejni projekt novega zavetišča: širine 10 m, dolžine 15 m, višine pritličje s podstrešjem. Prostora v jedilnici naj bo za 60 gostov. Objekt naj ima nadstrešek nad vhodnimi vrati. S točilnim pultom, ki omogoča zunanjo  postrežbo iz notranjosti. Objekt naj ima kuhinjo, sanitarije moške, ženske in za osebje zavetišča.

Želje so, da je del objekta s točilnim pultom, kuhinjo in sanitarijami, podkleten izdelan v armiranobetonski izvedbi, v pritličju izdelan v opečnem zidu. Gostinski del je lahko izdelan  kot lesena hiša. 

Projekt mora ustrezati vsem veljavnim pravilnikom, standardom in predpisom.

Člani gospodarskega odseka smo bili seznanjeni, da bo arhitekt Torkar izdelal idejni projekt brezplačno.

Zavetišče na Planini je 3. kategorije.

Sklep

1.    Projektanta  arhitekta Poldeta Torkarja se na naslednjem sestanku odseka seznani z željami PD Vrhnika za izdelavo idejnega projekta za novo zavetišče na Planini.

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn