Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki na Plešivici

Kam v oblačnem vremenu z možnostjo padavin? Kar na odsek krožne planinske poti Pentlja po obronkih občine Brezovica. Odločitev je bila prava, oblaki so dopoldne

Več >>
Sončki

Sončki na Planinskem polju

Odjuga je v drugi polovici februarja načela zaledenelo snežno odejo, spolzke poti pa niso ravno primerne za »stare kosti« Sončkov. Zato je bil obisk Planinskega

Več >>

Z veselimi Triglavkami po Idrijsko – cerkljanski planinski poti (ICPP), 21. – 25. 7 2020

Zvoni telefon. Se pridružiš veselim Triglavkam na pohodu? Z veseljem. Pot pod noge in gremo.

Idrijsko – cerkljanska planinska pot je kot biser, speljana tako, da človek spozna veliko zgodovinske, kulturne in naravne dediščine.

Grape, potoki, reke, vasice, gozdovi, strma pobočja, vrhovi, planine, pokošeni travniki, urejeni vrtovi, skratka vse je lepo, ampak tudi strmo. Nekako bi rekli, gremo gor in dol, pa spet gor in dol. Ravnin skoraj ni. Čas pa se ti ustavi ob lepotah narave. Še vreme nam je bilo naklonjeno.

Pot nas je vodila prvi dan z Reke, preko Šebrelj, Jagršča in do Jelenka, naslednji dan pa mimo »Šinkovca« do Vojskega, kjer smo prespali v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti. Kakšno razkošje. Tretji dan nas je pot vodila mimo »Hudournika«, »Kotlarja«, »Tratnika«, do Hleviške planine (odlični žlikrofi). Nadaljevali smo mimo Strug na Špičasti vrh, za konec pa smo se povzpeli še na Javornik. Koča na Javorniku je vredna obiska. Z dobro hrano so nas pogostili prijazni oskrbniki. Zadnji dan smo osvojili Črni vrh, Idrijski Log, Divje jezero. Pot do jezera je bila mokra, blatna, spolzka in »strma na dol«.

In tako je bila naša skupna pot zaključena. Bila je polna doživetij, smeha, dobre volje, idej….in dobre hrane.

Za vrhunsko vodenje se v imenu Triglavk zahvaljujem Jožetu in Romanu. Bojanu in Jožetu pa za varno vožnjo.

Zaključek v parih besedah: DIŠI NA ŠE! GREMO PEŠ!

Maja Horvat

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn