Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki po Poti ob rimskem zidu

Na prvem pohodu v januarju smo Sončki spet spoznavali bližnjo okolico Vrhnike. Tokrat smo obiskali ostanke rimskega zidu iz obdobja od sredine 3. do začetka

Več >>

Veseli Triglavci v neznano

Naš vsakoletni decembrski izlet je zaključek nečesa lepega. Obujanje spominov na minule pohode, predvsem pa odkrivanje novih, neznanih poti na za večino neznani lokaciji. In tudi tokrat ni bilo nič drugače. Na sobotno jutro, 10. decembra, smo se tako v velikem številu z avtobusom odpeljali z Vrhnike. Srečko, idejni organizator poti, nam seveda svojega skrivnostnega načrta ni zaupal, a smo kmalu ugotovili kateri konec naše lepe dežele bomo odkrivali v ne ravno najlepšem vremenu, saj je vremenska napoved nakazovala na dež in sneg, kar se je tudi uresničilo. Z obvezno postojanko na jutranji kavici na Trojanah je bilo upiranje vonjavam dišečih krofov skorajda nemogoče, pa vendar smo bili močni in krenili dalje. Zavili smo proti Spodnji Savinjski dolini, do Prebolda in se peš odpravili proti hribu Golava (834 m), vrhu, ki se nahaja severno od Mrzlice. Večji del poti smo prehodili po kolovozu, mimo kmetij Huš in Kočet v smeri našega cilja.

Po dolgem času se nam je na pohodu pridružil planinec Tine G., ki je v novembru praznoval okroglih 70 let. V ta namen smo mu v Lovskem domu Golava, kjer so nas pričakale zelo prijazne gostiteljice pripravili majhno presenečenje, ob katerem smo se nasmejali. Po odličnem kosilu smo se v plesnih ritmih vrteli ob živi glasbi, ki sta jo samo za nas igrala Marjan in Bojan. Poleg Tineta je bilo še nekaj slavljencev, ki so praznovali rojstni dan, zato smo vsem čestitali in jim zaželeli polno mero zdravja in hvala, ker ste nas pocrkljali s kapljico rujnega. Kljub enkratnemu vzdušju se je naš izlet v popoldanskih urah moral zaključiti, saj je nastopila ura odhoda proti domu. Za idejo in organizacijo pohoda se zahvaljujemo Srečku, Marti pa za vrhunske sladke dobrote, s katerimi nas je na poti in po kosilu razvajala. Posebno zahvalo namenjamo gostiteljicam Lovskega doma Golava, vsem pohodnikom in seveda našemu vozniku Miru.

Obenem pa naj vam Veseli triglavci ob začetku novega leta zaželimo vse dobro in naj vas varen korak spremlja, kjerkoli boste pohajali.

 

Besedilo in fotografije: Branka Gutnik

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn