Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Barjani

Barjani iz Jezerskega na Prode

Dan pred 30. obletnico ustanovitve Slovenije, 24. junija 2021, smo jo Barjani mahnili na Jezersko. Ob reki Kokri smo se pripeljali do Planšarskega jezera, ki

Več >>
Sončki

Sončki ponovno na Kraškem robu

Pogled na strme stene Kraškega roba s stare ceste mimo Črnega Kala, sem davno nazaj vpletala v čarobnost jutranje vožnje proti jugu in tihega čakanja,

Več >>

Stolp je prestal ognjeni krst

Sobota, 12. julij 2014 in naš najemnik zavetišča na Planini nad Vrhniko, Mitja, je v Facebook-u zapisal: “Ko fseka, fseka 3x. Dva fanta sta ravno rit s stola odnesla…”.

Prve vesti niso bile najboljše, a ogled povzročene škode večkratnih udarov strel v sam vrh stolpa in v zavetišču, nas je malce pomiril.

Kakšna škoda je nastala na fotovoltaiki in električnem omrežju bodo povedali strokovnjaki, ki so sončne celice in napeljavo montirali. Kljub vsemu so akumulatorji vzdržali in zavetišče ima potrebno električno energijo.

Ko smo se vzpenjali na stolp, so nas na stopnicah pričakovale trske, ki jih je povzročila strela. Šele na vrhu smo ugotovili, kakšne posledice je pustil udar strele: poškodovano letev v ograji ploščadi, načet vršni del enega od tramov v sredini ploščadi, poškodovan nosilni tram ploščadi in dve deski na podestu in to je vse.

Mnogo, ali malo, popraviti bo potrebno in kar poceni smo jo odnesli. Seveda bomo škodo prijavili zavarovalnici in vsaj delno pokrili stroške popravila.

Besedilo: Milan Jerman

Foto: Mitja Kovačič in Milan Jerman

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn