Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki po Ihanski poti

Na prvi junijski torek smo se Sončki, ob upoštevanju veljavnih ukrepov zaradi epidemije covida-19, odpeljali do Ihana in se pri Športnem parku podali po Ihanski

Več >>
Zimzeleni

Zimzeleni po poti Drvošec

Končno smo dočakali prvi pohod po dolgih mesecih čakanja na umiritev epidemije korona virusa Covid-19. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov smo se odpravili na lažji

Več >>

Sončki v gozdovih nad Verdom

Epidemija koronavirusa covid-19 je temeljito posegla tudi v naše pohodništvo. Kar tri mesece smo prisilno počivali kot skupina, vsakdo je hodil le po svoje. Končno je prišel 2. junij, ko smo lahko odšli na pohod, vendar brez avtobusnega prevoza. Le 22 se nas je zbralo na dvorišču pred DU Vrhnika, od koder smo krenili skozi Mirke in Retovje na začetek Vrhniške poti pod kamnolomom. 

Glavnina vzpona do Češnjice je hitro minil, kmalu smo zapustili cesto in se po markirani stezi odpravili proti sedelcu med V. Lipovcem in V. Trebelnikom. Od tam nas je udobna makadamska pot vodila v smeri Dola pri Borovnici, ko pa smo prispeli na E-7, smo obrnili nazaj proti Verdu. Ponekod malo zaraščeni evropski pešpoti smo se zaradi klopov, ki so prežali na prve v koloni,  izognili in nadaljevali kar po makadamu.  Ko smo prečkali železniško progo,  smo se spustili v Verd, od tam pa odšli vsak na svoj dom.  

Med pohodom smo izmenjali izkušnje prestajanja omejitve gibanja na lastno občino  in ugotovili, da nam je ta čas dal možnost, da smo spoznali in prehodili marsikatero manj znano pot znotraj občine Vrhnika.

Tekst in fotografije: Sonja Zalar Bizjak

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn