Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki po Ihanski poti

Na prvi junijski torek smo se Sončki, ob upoštevanju veljavnih ukrepov zaradi epidemije covida-19, odpeljali do Ihana in se pri Športnem parku podali po Ihanski

Več >>
Zimzeleni

Zimzeleni po poti Drvošec

Končno smo dočakali prvi pohod po dolgih mesecih čakanja na umiritev epidemije korona virusa Covid-19. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov smo se odpravili na lažji

Več >>

Sončki na Planini nad Vrhniko

Skladno z navodili o načinu gibanja med pandemijo covid-19 smo se Sončki  na zadnji pohod  pred poletjem 2020 odpravili peš z Vrhnike v smeri Planine po poteh, ki niso najhitrejši dostop do tega vrha nad našim mestom.

 S pobočij dišečih poletnih trav in cvetja  smo vstopili v zakulisje gore,  v skoraj pozabljena  Korita  in skupaj s planinsko vodnico izbirali smeri,  ki jih marsikdo ni v celoti  poznal  in  se nazadnje čez Špico povzpeli do koče, obsijane s soncem, ki je pogrelo  in posušilo mokroto  hrbtov.

Kmalu nas je spet objel bukov gozd in  poseben zanos domačega področja, koder vsak pozna kakšno  zanimivost. Med sproščenimi pogovori smo se vračali mimo brezna ob poti dveh Janezov in mimo pogorelega vikenda ter se čez Blatni dol obrnili proti Vrhniki, zadovoljni, da nas korona ni zaustavila.

Od sonca in  dvanajst km dolge hoje so obrazi žareli ter zdelo se je, da  nas Planina opazuje in se smehlja – ja, starosti ni videti, ker so obdržali otroštvo srca.

Besedilo:      Marija Dolinar

Fotografije: Tatjana Rodošek

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn