Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Zimzeleni

Zimzeleni na prvem jesenskem pohodu

Ker sta zaradi slabega vremena junijska pohoda odpadla, smo komaj čakali na september in prijaznejše vreme, da se bomo spet podružili na pohodu. Vodnik Jože

Več >>

Prispevaj del dohodnine za naše društvo

Skrajni rok za oddajo zahtevkov za namenitev dela dohodnine je 31. 12. 2008. Zato se podvizajte in tisti, ki niste še nikomur nič namenili ali pa želite svoj prvotno odločitev spremeniti in prispevati za upravičenca (Planinsko društvo Vrhnika), davčna številka (51771900) in namenite 100 %, če želite dati vse nam ali ?? %, če želite dati tudi drugim organizacijam (gasilcem, drugim humanitarnim organizacijam,…). In kako to storite?Vsi tisti zavezanci za dohodnino, ki do sedaj še niso predložili zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije, lahko to storijo do konca letošnjega leta. Davčni organ namreč upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra za leto, za katero se dohodnina odmerja. Obrazec zahteve je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se natisne s spletne strani. Podpisano zahtevo je potrebno oddati na pristojni davčni urad oziroma izpostavo, in to osebno ali po pošti. Zavezanci, ki imajo digitalno potrdilo pa lahko zahtevo oddajo elektronsko prek portala eDavki. Če je zavezanec zahtevo že predložil, se lahko do konca leta premisli in davčnemu organu predloži novo zahtevo. Upoštevana bo zadnja veljavna zahteva, ki jo bo davčni organ prejel do 31. decembra oziroma bo do tega datuma, oddana priporočeno po pošti. Če je zavezanec za dohodnino že predložil zahtevo, v kateri je navedel upravičenca, ki ga v tistem obdobju še ni bilo navedenega na seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine ali so bili podatki o upravičencu napačni (napačna davčna številka), je takšna zahteva zavezanca veljala za brezpredmetno. Davčni organ je namreč ob prejemu zahteve preveril, ali je upravičenec (njegova davčna številka), ki mu je zavezanec za dohodnino želel nameniti del dohodnine, v tistem trenutku bil naveden na seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine za donacije. Če upravičenec ni bil naveden na seznamu, potem zahteve za namenitev dela dohodnine tudi nismo vnašali v naš sistem.

Zavezanec za dohodnino mora torej pri izpolnjevanju obrazca za namenitev dela dohodnine za donacije navesti davčne številke tistih upravičencev, ki so v tistem trenutku objavljeni v takrat veljavnem oziroma objavljenem seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine za donacije, in navesti odstotek dohodnine (do 0,5 %), ki ga želi nameniti upravičencem.Prilagamo še obrazec, ki ga najdete v priponki. KLIK!

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn