Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Zimzeleni

Zimzeleni na prvem jesenskem pohodu

Ker sta zaradi slabega vremena junijska pohoda odpadla, smo komaj čakali na september in prijaznejše vreme, da se bomo spet podružili na pohodu. Vodnik Jože

Več >>

»Povžarji« nadaljevali pot po Slovenski planinski transverzali

Pohodna skupina Povžarji pod vodstvom Bogdana Groma in spremljevalcem – ekonomom Francijem Petkovškom je tudi letos nadaljevala pot po Slovenski planinski transverzali.
V četrtek 17. julija se je 9 članska odprava odpeljala do Sovodnja od koder so krenili na 968 m visoki Ermanovec in pot nadaljevali preko Kladja, Bevkovega vrha do Sivke, kjer nas  je čakalo zasluženo kosilo, ki sta ga pripravila Sandi in Franci.
Po enournem postanku so pot nadaljevali preko Ledin do Idrije, kjer so se nekoliko odpočili ob vrčku piva in pot nadaljevali do koče na Hlevišah, kjer jih je čakala večerja.
Koča na Hleviški planini je odprta samo v petek, soboto in nedeljo, toda zaradi predhodne najave  je bila koča odprta tudi v četrtek za kar je poskrbel neumorni planinec Bogdan.
Po obilni večerji, kjer niso manjkali niti idrijski žlikrofi in svinjska pečenka in še kaj smo si privoščili je sledil počitek v udobnih posteljah.
Vremenoslovci so za ta večer napovedovali prav na tem koncu večje nevihte in to se je ponoči tudi zgodilo, tako da je bilo naše spanje precej moteno.
Zjutraj ko smo se zbudili, je še vedno neusmiljeno deževalo, tako da je bila naša nadaljnja pot vprašljiva.
Po dolgotrajnem bojnem posvetu smo se odločili, da se zapeljemo do Vojskega, kjer bomo sprejeli dokončno odločitev.
Ko smo prispeli v Vojsko smo se ustavili v Medvedovem domu, kjer smo popili jutranjo kavico in se dokončno odločili, da za letošnje leto naš pohod prekinemo.
Zunaj je namreč še vedno vetrovno in dež je neusmiljeno padal.
Letošnjega pohoda so se udeležili: Tulipana:  Marjan Dolinar ml., Marjan Dolinar st. in Povžarji: Bogdan Grom, Jože Školc, Tine Suhadolnik, Dare Horvat, Franci Susman in spremljevalca Sandi Zakrajšek in Franci Petkovšek.
Pri izvedbi pohoda so nam pomagali naši stari sponzorji: M-Orel, Blagomix, Bar One Dolar, Mesarstvo Blatnik, Mobitel in ŠD Povž.
Naslednje leto se bomo udeležili tradicionalnega 35. pohoda Vrhnika – Triglav, Slovensko planinsko transverzalo pa nadaljevali v letu 2010.
Nekaj fotografij si oglejte v njihovi Foto galeriji.

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn