Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Zimzeleni

Zimzeleni na prvem jesenskem pohodu

Ker sta zaradi slabega vremena junijska pohoda odpadla, smo komaj čakali na september in prijaznejše vreme, da se bomo spet podružili na pohodu. Vodnik Jože

Več >>

Lintverni okrog Ljubljanskega vrha

Pred zaključkom leta (16. decembra) smo se še enkrat zbrali in tudi letos izvedli tradicionalni prednovoletni pohod. Izhodišče in traso je določil vodja pohoda Fotojager. Zapeljali smo se na Češnjico pod Ljubljanskim vrhom. Čeprav je bilo snega le za vzorec, smo se znašli v pravem zimskem okolju. Krenili smo po severnem pobočju Ljubljanskega vrha. Gozdna cesta je bila zasnežena, tu in tam nas je oplazila kašna od snega obtežena veja. Po dobri uri hoje smo prispeli na gozdno cesto po kateri poteka Vrhniška planinska pot. Značilna tišina in rahel sneg sta dajala pravo romantično vzdušje. Ustavili smo se na TV 17 ter si ogledali znamenito kurirsko postajo iz časov NOB. Pohod smo nadaljevali mimo Zavetišča na Dolgih talih ter po makadamski cesti iz smeri Pokojišča proti Verdu. Na Češjici smo sklenili krog okoli Ljubljanskega vrha. Pohod je ustrezal prednovoletnemu vzdušju in razpoloženju.

Vrnili smo se v Deltex in nadaljevali z drugim delom programa. Prednovoletno druženje so tokrat popestrili rojstnodnevniki, ki so dobili in izkoristili priložnost da s kolegi Lintverni počastijo svoj osebni praznik. V kramljanju in prijaznem vzdušju smo zaključili zadnje letošnjo druženje.

Pohoda in druženja smo se udeležili Betajnovc, Duno, Cvičkar, Fotojager, Padalc, Ponca, Špilčk, Trbovc in Vezist ter Stari in Marč.

 

Zapisal: Lintvern Vezist    Fotografije: Ponca in Vezist

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn