Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki na Plešivici

Kam v oblačnem vremenu z možnostjo padavin? Kar na odsek krožne planinske poti Pentlja po obronkih občine Brezovica. Odločitev je bila prava, oblaki so dopoldne

Več >>
Sončki

Sončki na Planinskem polju

Odjuga je v drugi polovici februarja načela zaledenelo snežno odejo, spolzke poti pa niso ravno primerne za »stare kosti« Sončkov. Zato je bil obisk Planinskega

Več >>

Lintverni na Krimu, 1107 m

Minilo je 13 let od prvega pohoda Lintvernov na Krim. Prav veliko nas na tem pohodu ni bilo. Žal pa nekaterih, ki so se takrat povzpeli in še nekaj ostalih ni več med nami. Goropekar, Funck, Gasilc, Košutnik, Peter, Povžar, Jaka in Pastir so bili dolgoletni člani naše planinske skupine. Radi se jih spominjamo. Vsak od njih je “prispeval” kakšen tipičen pohodniški dogodek.  In prav njim v spomin je bil namenjen letošnji tradicionalni spominski pohod.

Za izhodišče smo izbrali Preserje. Vzpenjali smo se po gozdni, zmerno strmi in deloma blatni stezi. Najbolj zgodnji planinci so se že vračali. Dan je bil resnično lep, pravi pohodniški in kot naročen za razglede ter fotografiranje. Krim, na katerem so številni antenski stolpi, je bil obsijan s soncem. Prav na vrhu stoji planinski dom, ki se v zadnjih 30 letih ni nič spremenil, le obiskovalcev je občutno več. Obnovljena vojašnica  Slovenske vojske, obkrožena s prijazno ograjo, je nema priča več kot 40 – letne zgodovine vojaštva na Krimu. Po krajšem postanku smo se spustili nazaj v dolino. Seveda smo morali dan zaključiti kot se spodobi. Ob prijetnem kosilu v Bistri smo zaključili še en pohod v nizu vsakoletnih tradicionalnih spominskih pohodov.

Lintverni smo tako zaključili še en prijeten pohod več in se zadovoljni vrnili domov.

Na pohodu smo sodelovali Bankir, B’čar, Betajnov’c, Ciril-Stari, Cvele, Cvičkar, Duno, Grintovec,  Ligojn’c, Padalc, Ponca,  Špilčk, Vezist in novi član Iko ter gosta Aleš in Darijan.

Besedilo: Lintvern Vezist

Fotografije: Lintverna Ponca in Grintovec

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn