Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki po Poti ob rimskem zidu

Na prvem pohodu v januarju smo Sončki spet spoznavali bližnjo okolico Vrhnike. Tokrat smo obiskali ostanke rimskega zidu iz obdobja od sredine 3. do začetka

Več >>
pl_zajamniki_barjani_sep_2021 (5)

Barjani na Planini Zajamniki

Ob jesenskem enakonočju, 23. 9. 2021, je bil cilj pohoda Barjanov Gorenjska. V sončnem jutru smo se odpeljali v Triglavski narodni park, na Pokljuko.

Zaradi zapore ceste smo pohod začeli nekaj kilometrov pred Biatlonskim centrom in odšli v smeri proti Uskovnici. Po kratkem postanku pri energijskih točkah smo pot nadaljevali mimo planine Praprotnica in naprej do planine Zajamniki (1290 m). Planina leži na zahodnem robu Pokljuke in navdušuje obiskovalce z ulico pastirskih stanov, saj je ohranila prvotno pastirsko postavitev lesenih hišk in tako velja za eno najlepših “ulic” pri nas. Prav tako idilični Zajamniki ponujajo enega najlepših pogledov na dvatisočake v Sloveniji.

Po daljšem času je bil naš vodnik Frenk Petrič, ki je tokrat preizkušal našo vzdržljivost. Vseh 25 Barjanov mu je dokazalo, da smo kljub poletnemu premoru dobro telesno pripravljeni.

Video

Zapisala: Vanda Rafaela Kržmanc           Slike: Stanislav Kržmanc

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn