Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Letošnji Cveletov pohod uspešno pod streho

Letošnji Cveletov pohod uspešno pod streho

Prvi junijski konec tedna v letu 2021 je za planinske skupine pomenil sproščen začetek pohodov in tudi Lintverni se nismo mogli odreči, sedaj že tradicionalnega, pohoda z družabnim srečanjem v prijetnem okolju Blok, Volčja in Bloškega jezera.

Res se nas je tokrat zbrala le peščica Lintvernov, a volja in želja po druženju je dva Lintverna »odpeljala« s kolesi do Loškega potoka in nazaj, šesterica pa jo je mimo jezera ubrala po mehko razgibani poti sredi cvetočih travnikov in skozi spokojne gozdove prelepe bloške okolice.

Leta in zdravje naredijo svoje in tudi med Lintverni nastajajo skupine več hitrosti. S startnega mesta smo jo ubrali lepemu dnevu naproti skupaj vse do kraja Godičevo in do Krampelj, tu smo se trije odločili, da se vrnemo do izhodišča na Bloškem jezeru, kamor smo po 7 km poti prispeli prijetno sproščeni in skorajda nič utrujeni. Korajžna trojica pa jo je mimo Škrabč ubrala do rečice Iške in se po 16 km prehojene poti preko Ravnika vrnila do Nušinega in Cveletovega domovanja, kjer smo bili deležni njunega vsakoletnega gostoljubja.

Nikamor in nikomur se ni mudilo in šele proti večernim uram je bil klic doma močnejši od odličnega počutja. Hvala vama, Nuša in Cvele, da sta poskrbela za čudovito postrežbo in nadvse prijetno druženje, z obujanjem spominov na prehojene gore v domovini in tudi izven nje.

Pohoda so se udeležili: Bankir, B`čar, Cvele, Iko, Padal`c, Ponca, Stari in Špik.

 

Foto: Lintverni Ponca, Padal`c in Špik

Zapisal: Lintvern Špik

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn