Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Zimzeleni

Zimzeleni na prvem jesenskem pohodu

Ker sta zaradi slabega vremena junijska pohoda odpadla, smo komaj čakali na september in prijaznejše vreme, da se bomo spet podružili na pohodu. Vodnik Jože

Več >>

55. planinski tabor v Mlačci

Mladinski odsek PD Vrhnika je od 1. do 10. avgusta 2019 organiziral 55. planinski tabor za mlade v Mlačci.

Planinskega tabora se vsako leto udeležuje skoraj 50 mladih, ki v 10 dneh druženja in zabave spoznavamo slovenske planine in vrhove. Letošnji tabor je potekal v Mlačci pri Mojstrani. V 10-ih dneh smo osvojili naslednje vrhove: Dovška Baba, Kepa, Stenar, Jerebikovec, Vrtaško Sleme, najstarejši pa so se povzpeli tudi na Triglav. Ogledali smo si slap Peričnik in Slovenski planinski muzej, odšli smo do tromeje v Kranjski Gori, najbolj vroč dan pa prihranili za kopanje v Kredi. Predstaviti pa se nam je prišla gorska reševalna službe iz Mojstrane. Predstavili so nam svoje delo in pripomočke, ki jih uporabljajo. Popoldnevi so bili namenjena sprostitvi in zabavi. Otroci so se lahko preizkusili v plezanju na bližnji steni in se spuščali po zipline-u. Najbolj drzni pa so se kopali v reki Triglavska Bistrica, ki teče mimo tabornega prostora. Na orientacijskem teku okoli tabornega prostora, smo morali pokazati nekaj planinskega znanja, ki ga nekateri nabiramo že kar nekaj let. Po dolgem času smo spet organizirali olimpijske igre, na katerih smo tekmovali v različnih, predvsem vodnih igrah. Eden izmed večerov pa je bil namenjen tabornemu kinu, kjer smo si ogledali film Sfinga. Slastne kuharske mojstrovine nam je pripravljala kuharica Katarina.

Zadnji večer je bil tradicionalni planinski krst. Planinska krstna komisija v zasedbi župnik Fosil, mežnar Češark in rabelj Jabi je podelila 6 novih planinskih imen: Mateja Mohar – Kreda, Vid Mohar – Kamnčk, Ema Mrzelj – Vahtnca, Lenart Mrzelj – Štanga, Nataša Mlakar – Mlakarca in Martin Jeraj – Pancr. Letos smo na taboru praznovali tudi planinsko poroko, kjer sta mladoporočenca Kreda in Kamnčk potrdila svoje zaobljube.

Brez njih bi bolj na tanko piskali: Acovia design, Avtoelektričarstvo Trček Robi, Avtoprevozništvo Vehar Janez, Kmetija Zalar, Najcom s.p., Pekarna Adamič, Podravka-Žito d. d., Pro-saf d. o. o., Štirn d. o. o., Tiskarna Somaru, Studio Fabrka, Tomaž bar, Treking šport (Petzl, Tendon), PZS in ZIC Vrhnika.  

Za MOPD: Ema Mrzelj

Foto: MOPD

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn