Planinsko Društvo Vrhnika

Aktualno

Sončki

Sončki po Poti ob rimskem zidu

Na prvem pohodu v januarju smo Sončki spet spoznavali bližnjo okolico Vrhnike. Tokrat smo obiskali ostanke rimskega zidu iz obdobja od sredine 3. do začetka

Več >>

1. redna seja UO PD Vrhnika

*  3. točka dnevnega reda: Poročilo Gospodarskega odseka o poteku del na zavetišču na Planini

Roman Novak, kot načelnik Gospodarskega odseka je poročal o poteku del za adaptacijo zavetišča na Planini. Člani gradbenega odbora so se sestali 19. in 26. februarja 2015. Na prvem sestanku je bil prisoten samo gradbeni odbor, kjer so predstavili idejni projekt.

Na drugem sestanku pa so k sestanku povabili tudi oskrbnika zavetišča na Planini, Mitjo Kovačiča.

Roman je povedal, da bo projekt izdelan tako, da bo možno kadarkoli priključiti vodovod ali elektriko na obstoječe stanje. Zaenkrat teh priključkov ne bo, ker omenjenih priključkov ni na parceli.

Milan Jerman je oddal vlogo za spremembo OPN Vrhnika. Povedal je, da je obstoječi objekt velik 8,35 x 11, 65 in da je lahko po zakonih samo 10% večji.

Po predstavitvi in razpravi je Jože Šušteršič dejal, da podpira odbor, ker so se odločili za novogradnjo objekta in ne adaptacijo.

Tine Turšič je bil navdušen, da bodo v novem objektu skupna ležišča in prostori, ki bodo lahko služili za razna usposabljanja, za katere bodo lahko kandidirali pri PZS.

Tone Gutnik je tudi poudaril, da bodo lahko z ustreznimi prostori kandidirali za usposabljanja pri markacistih.

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn