Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 


     Zgodovina
     Izleti
     Foto galerija
     Aktualno
 
 
 
11.01.2012
Zimzelenčki od Vrzdenca do Vrhnike

Ne, nismo zamudili pohoda Po poteh Cankarjeve matere, a na lep sončen dan, niti malo zimski, smo ubrali popolnoma enako pot, kot pohodniki na Štefanovo.

Kar 41 se nas je odzvalo našemu prvemu letošnjemu pohodu in po prihodu na Vrzdenec, rojstnemu kraju Cankarjeve matere Neže, smo kmalu zagrizli v breg in se podali do prve kmetije v Žažarju. To ni kmetija, kar tako od muh, saj je vsem pohodnikom znana kot kmetija, ki z veseljem postreže pohodnikom z domačimi dobrotami in tudi tokrat se niso izneverili. Pod taktirko gospodinje Mojce so kar štiri generacije Činžerjev ponujale čaj, kuhano vino, ocvirkovko, sladice, ... . Nihče ni odšel žejen ali lačen, za popotnico so nam poklonili še prijazen pozdrav z željo po ponovnem snidenju. Hvala vam Činžerji ohranite to lepo navado, o kateri bomo povedali našim znancem.

Po ponovnem rahlem vzponu je pod nami zažarela vasica Žažar, morebiti pa od tod ime (zažarela), kdo ve. Le skupinski posnetek sredi vasice in že smo bili na najvišji točki našega pohoda, Gradišču (547 m). Kratek postanek, žigosanje knjižic, razgledi po bližnji in daljnji okolici in že je sledil pust proti začetku podlipske doline in nato skozi Staro Vrhniko, kjer sta nas pozdravila donedavna oskrbnika zavetišča na Planini, neumorna Ema in Mirko.

Prečili smo tako imenovano "tankovsko cesto" in se preko Tičnice sprehodili do sv. Trojice, kjer je sledila naša "razhodnja".

Besedilo: Milan Jerman, fotografije: Jožef Miklavčič, Vlado Nikolić

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008