Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
     Zgodovina
     Izleti
     Galerija Lintverni
     Galerija PD
     Aktualno
 
 
 
13.01.2015
Dražgoše 2015

Še enkrat več smo se odločili, da obeležimo spomin na Dražgoško bitko. Lintverni to storimo na svoj način. Največkrat se povzpnemo na Ratitovec. Ratitovec, simbolni pomnik in priča dogodkov iz preteklosti, nas znova in znova preseneti. Tudi letos ni bilo nič drugače. Ob vzponu nanj velikokrat doživimo pravo zimsko idilo, včasih pa tudi vse zimske nevšečnosti. Vremenska napoved tokrat ni bila vzpodbudna, vendar smo upali, da se bo na Ratitovec vseeno dalo povzpeti. Toda, ko smo odprli vrata avtomobilov na Prtovču, nam je v obraz “butnil” silovit veter. Le malo je manjkalo pa bi snelo vrata. Že smo mislili, da se “po jutru  dan pozna”, no pa na našo srečo ni bilo čisto tako. Vrhovi so bili zaviti v meglo, veter pa je, kot po naročilu, vseeno pojenjal. Z nekoliko nezaupljivimi pogledi smo zrli v megleno nebo in razmišljali le kako bo višje gori.

Z Lintvernskim korakom smo krenili po dolini Razor. Snega je bilo za vzorec, pot je deloma poledenela. Poznalo se je, da nekateri derez nismo natikali že nekaj let. Kar naprej smo nekaj popravljali, jermeni nikakor niso ubogali. Pravo zatišje navkreber skozi gozd, le kakšna kaplja z drevja je padla. Vztrajnost se je izplačala, vse višje kot smo bili, je bilo snega manj in manj. Veter pred nekaj dnevi je opravil svoje in razpihal večino snega. Ko smo se dvignili iz gozda je bila megla še bolj gosta, pa tudi veter se je okrepil. Prav z olajšanjem smo stopili v Krekovo kočo, kjer nas je navdušeno sprejel razpoloženi oskrbnik. Tokrat je svojo priložnost izkoristil  Mornar, ki nas je, v znak  zadovoljstva po vrnitvi med Lintverne, pogostil.

Zadovoljni z okrepčilom smo se naglo spustili proti Prtovču. Dežne kaplje so se gostile in potrdile vremensko napoved. Začelo je močneje deževati in še bolj smo pohiteli proti cerkvi na Prtovču, kjer smo zamenjali mokra oblačila in se nato odpeljali h Kvedru v Sp. Lušo. Gostilničarka nas je bila tudi tokrat vesela. Staremu smo nazdravili za njegov visok življenjski jubilej, on pa se je oddolžil s pijačo. Ob dobri hrani in kapljici je čas še hitro minil in kmalu smo se napotili nazaj proti Vrhniki.

To pot smo se zbrali: Bankir, B`čar, Cvele, Cvičkar, Duno, Grintov`c, Ligojn`c, Marč, Mornar, Povžar, Špilčk, Špik, Stari in Vezist.

Besedilo in fotografije: Vezist

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Zimzeleni na pohodu s Pokljuk...
Barjani po okolici Vrhnike ...
Veseli triglavci vabijo na po...
56. planinski tabor v Robanov...
Vabilo na planinski pohod
V avgustu ne bo uradnih ur
Vabilo na planinski pohod
BLEGOŠ, 20. junij 2020

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008